
מהו המושג הידוע "הגורם היעיל" בעסקת תיווך?
כרקע צריך להבין את הסיטואציה: קרו הרבה מקרים אחרי שנחתמות עסקה של דירה לאחר עבודה רבה של המתווך, ולבסוף הלקוח שהוא בעל הדירה מחליט שהוא לא רוצה לשלם למתווך על העבודה שלו. ויש בעצם חזקה שאם לקוח לא משלם אחרי שיש הסכם אזי יש תביעה, ובדרך כלל בית המשפט מחייב לשלם על זה. אבל אחד הדברים שקורים הרבה שמגיע מצב שמתווך עובד הרבה על עסקה ולאחר זמן הלקוח מבקש ממנו רישיון תיווך ומתברר שאין לו, אזי במצב שכזה אין עסקה והכל מבוטל.
ההגדרה הפשוטה: "הגורם היעיל"- זאת הזכות הבלתי ניתנת לערעור של מתווך לגבות כסף מעסקת תיווך
סעיף 14(א) לחוק המתווכים במקרקעין, קובע: שבכדי שמתווך יוכל לקבל דמי תייוך ישנם קריטריונים להתקיים במצטבר: 1. בעל רשיון בתוקף בעת שעסק בזה. 2. מילא אחר הוראות סעיף 9 לחוק. 3. היה הגורם היעיל שהביא להתקשרות הצדדים בהסכם מחייב.
ונסביר, יכולה להיות סיטואציה שמתווך מנסה לעשות עסקת תיווך ומתקשר עם לקוח אבל בסופו של דבר הלקוח אינו קונה כיוון שהמחיר יקר לו. ולאחר כמה חודשים מתווך אחר מציע לאותו לקוח את אותה הדירה במחיר זול יותר, ובאמת קונה הלקוח את הדירה. ואז, רוצה המתווך הראשון את הדמי תיווך כיוון שהוא התקשר עם הלקוח. וזהו התנאי השלישי שנקרא "הגורם היעיל" שאומר שרק המתווך שהוא הגורם בסופו של דבר לעסקה, רק הוא יקבל את דמי התיווך ולא המתווך הראשון.

* אין באמור לעיל להוות ייעוץ משפטי.
סיכום והמלצה
יש לכם דירה להשכרה/ אתם מעוניינים לקנות או למכור דירה? תחום הנדל"ן הוא עולם מורכב הדורש שימת לב לפרטים הקטנים וניסיון וידע מקצועי. אנו כאן במשרד מנחם קורן, נוכל לתת לכם את כל הידע הנדרש לכל עסקת מכר או הסכם שכירות בו תדרשו ידע מקצועי מקדים.
יש לכם שאלה? משהו לא ברור לכם? עדיין צריכים ייעוץ?
צרו עימנו קשר ונשוב אליכם בהקדם:
דברו איתנו
ליצירת קשר
טלפונים
מייל
שעות פעילות
ראשון-חמישי: 08:00-17:00
ימי שישי וערבי חג- 08:00-12:00
מאמרים נוספים:

הפקעת מקרקעין-רקע והליך ביצוע
הפקעת מקרקעין-רקע: הפקעת מקרקעין הוא למעשה רכישה כפויה של זכויות של אדם פרטי במקרקעין, על ידי המדינה או רשויות מקומיות, לצרכי ציבור, בדרך כלל משלמים תשלום פיצוי כספי לבעל הקרקע. אלא שברוב המקרים, ההפקעה נעשית על ידי הרשויות באופן אוטומטי, ללא צורך שהוא נחוץ באמת. במקרים אחרים נמצא כי הרשויות כלל לא עושות שימוש בקרקע שהופקעה מבעלי הקרקע.
26 בדצמבר 2023
אין תגובות

היטל השבחה בתמ"א 38
היטל השבחה – רקע והמקור לכך: לפני שנדון לגבי היטל השבחה בתמ"א 38, נסביר מהו היטל השבחה ומתי משלמים אותו. בחוק התכנון והבנייה נקבע בסעיף 196א כך: "ועדה מקומית תגבה היטל השבחה בשיעור, בתנאים ובדרכים שנקבעו בתוספת השלישית ועל פיה". השאלה מהי "השבחה" עליו הסעיף מדבר. נפנה להגדרה שנקבעה בסעיף 1(א) בתוספת השלישית, הקובעת כך: "עליית שווים של
24 בדצמבר 2023
אין תגובות